Liten trädgårdsdesign

När du designar en liten trädgård fungerar en enkel layout med rena linjer och starka geometriska former bäst. Designen ska inte vara alltför komplicerad. Om kurvor krävs är en central cirkel som antingen kan vara gräsmatta, plantering, stenläggning eller en stig bättre än noga frihandskurvor.

Nivåändringar som trappsteg, upphöjda sängar eller en höjd pool ger trädgården en extra dimension, får den att se mer intressant ut och distraherar uppmärksamheten från gränserna.

Att använda kontrasterande färger är ett annat sätt att föreslå att trädgården sträcker sig bortom sina faktiska gränser. En blek vägg med en rektangel i dörrstorlek målad i en mörkare färg inramad av några klättrare och planterade krukor ser ut som en gång.

En liten trädgård behöver inte vara tråkig och saklös. Med lite noggrann planering och kreativitet kan mindre utrymmen skapa fantastiska trädgårdar och underbara platser med lågt underhåll för att stressa ner och underhålla.

Related Post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *